Udekøkkener


Plante/arbejdsbord - Mørkegrå Plante/arbejdsbord - Mørkegrå 2
Udekøkkener

Plante/arbejdsbord - Mørkegrå

2.999,00 kr. 3.999,00 kr.
Praktisk arbejdsbord fremstillet FSC-certificeret svensk fyrretræ der er malet i en flot grå farve. Kan sættes i forlængelse af udekøkkenet men kan også bruges alene som f.eks. et plantebord.    Mål:Bredde: 110 cmHøjde: 98 cmDybde: 61 cm



Teak Grillvogn Teak Grillvogn 2
Teak haveborde

Teak Grillvogn

1.499,00 kr. 2.999,00 kr.
Udført i kerneteak-træ fra plantage i Indonesion. Mål: B:75 cm x H:80 cm x D:45 cm

Udekøkkener

Når solen skinner og vejret bliver lunere, får man straks lyst til at flytte samtlige aktiviteter udenfor. Vi hænger for eksempelvis vasketøjet ud i stedet for at bruge tørretumbler, og vi læser bøger i solvognen fremfor i lænestolen. Grill er en god måde at flytte madlavningen ud af huset og ud på terrassen, men mange elementer af middagen skal stadig forberedes inde i boligens køkken. Med et udekøkken kan du tage madlavningen med ud i det gode vejr, og her på siden finder du forskellige varianter af billige udekøkkener.

Køkkenets historie

I middelalderen var køkkenet blot et åbent ildsted og en bageovn. I 1700- og 1800-tallet bestod de fleste køkkener i byen af et åbent ildsted, et anretningsbord, væghylder og tallerkenrækker. Den store forskel mellem datiden og nutidens køkkener er derfor hvidevarer og elektroniske enheder. Først i 1800-tallet fik flere bykøkkener indlagt vand, mens landkøkkener flere steder først fik rindende vand omkring 1950’erne. Fra slutningen af 50’erne blev elementkøkkener populære og afløste de gamle køkkener i løbet af de næste årtier. I den forbindelse med køkkenet også elektrificeret, som vi kender det i dag, med kogeplader, køleskaber og elektriske køkkenmaskiner. Efterhånden blev spisekøkkenet også populært, og senere endnu blev køkkenalrummet familiens foretrukne samlingssted. Vi danskere elsker stadig at samles om madlavningen, og med et udekøkken undgår man at splitte familien op i dém, som vil lave mad, og dém, der vil nyde vejret.

Sådan skaber du en køkkenzone på din terrasse

Køkken og terrasse hænger umiddelbart ikke sammen, og for nogle kan det derfor være svært at se, hvordan et udekøkken nogensinde kan blive en integreret del af terrassen. Havemøbler og tilbehør er heldigvis gode til at skabe zoner på terrasser og i haver, så der stadig kan skelnes mellem dét, der er køkken, og dét, der er terrasse. En god idé er at dedikere et hjørne på terrassen til din grill og til dit udekøkken. Hvis du gerne vil undgå at skulle trække en lang haveslange, hver gang du laver mad, kan du med fordel placere grill og udekøkken nær en vandhane. Plantekasser er en god måde at indhegne sit udekøkken på, og plantekasserne kan du med fordel fylde med friske krydderurter, så du altid har urter lige ved hånden under madlavningen.

Indretning af udekøkken

Det bedste ved et udekøkken er, at al madlavningen kan foregå udenfor. For at undgå at du skal rende ind og ud af huset under madlavningen, kan du med fordel fylde en stor kurv med alle de ting, du skal bruge til madlavningen. Kurven kan du stille på udekøkkenets nederste hylde. Skal du bruge mange ting, er det en god idé at anskaffe et ekstra arbejdsbord, som du kan forlænge dit udekøkken med. Så får du samtidigt mere plads at kokkerere på. Den nederste hylde i et udekøkken kan også bruges til at opbevare de ting, du bruger allermest i køkkenet, som for eksempelvis salt, peber og olie. Opbevarer du dine krydderier i bokse, skal du sørge for at bruge lufttætte bokse, der kan holde til al slags vejr. Det kan også være en fordel at have en æblekasse stående, som du kan fylde med de vigtigste køkkenredskaber.