Parasolfødder

  • På tilbud!
Available
PARASOLLER

Parasolbeslag til bord

602290
199,95 kr. 299,95 kr.
Kraftigt stål-beslag til at montere på bordkanten.  Passer til parasoller med en stok på 38 mm.  Passer til bord/rækværk på op til 5,5 cm.  Med mindre skønhedsfejl i lakeringen.     
  • Nedsat pris / -149,05 kr.
Available
Parasolfødder

Parasolfod beton 50 kg

815100000
449,95 kr. 599,00 kr.
Parasolfod 50 kg grå rå beton.  Kan indeholde parasol rørtykkelse: 38-48mm Mål: Ø 55 cm Rørhøjde: 30 cm

Parasolfod

Parasoller er en velsignelse, når solen endelig velsigner os med sin tilstedeværelse. I snart 2000 år har mennesket brugt parasoller, og i snart 2000 år har mennesket har parasolproblemer, når det blæser. Parasollens faldskærmsform er nemlig rar at søge ly under, men er der bare en smule blæst, tager vinden fat i den, som var det en – ja, faldskærm.

Derfor er din parasolfod næsten ligeså vigtig som din skyggegivende parasol. Solskærmene har nemlig efterhånden fået en størrelse, hvor de kan anrette store materielle og menneskelige skader, hvis vinden tager ved dem.

Men hvilken parasolfod skal du så vælge? Det kommer naturligvis an på smag, behag og pengepung, men derudover er der nogle faktorer, du bør indregne, når du vælger anker til din skygge på terrassen.

Det er størrelsen på din parasol og mængden af læ på din terrasse, der bør være altafgørende, når du vælger parasolfod. Jo større diameter på skyggen, desto tungere bør din parasolfod være. Det samme gør sig gældende, desto mere vind du har på terrassen. Derudover bør din fod være bred og flad som muligt, så den står godt og stabilt fast, hvis din løsning er stor og udsat for blæst.

Du bør altid følge anbefalingerne på produktet, når du vælger vægten på foden, og blæser det meget på terrassen, gør det ingenting, hvis du går over det anbefalede. De fleste fødder er lavet i granit, da det er et stærkt, pænt og ikke mindst tungt materiale, der sagtens kan tåle rigelige mængder regn og de fire årstiders hærgen.

Har du en stor hængeparasol, er det typisk ikke nok med de 30-60 kg, vores parasolfødder i granit vejer. Her kan du overveje en 4-delt fod i plastik, hvor ballasten opstår, når du fylder dem med sand. Foden består af fire dele på 50 gange 50 centimeter, som tilsammen kan komme op på en kampvægt på 105 kg. Det betyder, at du får en parasolfod, der holde din hængeparasol godt på plads – uanset vind og vejr. Samtidigt kan du flytte rundt på den uden at få hekseskud, da løsningen som sagt er 4-delt og derfor kan flyttes bid for bid.

Har du en træ-terrasse, eller har du brug for ofte at kunne flyttet rundt på parasollen, bør du også investere i en vogn til din parasolfod. De bløde gummihjul er nemlig langt mere skånsomme overfor dit terrassegulv end den hårde granit er. Du slipper også for at slide dig selv midt over, hvis du kan trille rundt med tingene i stedet for at slæbe.